2019-3-4 Verenigingsnieuw

Van het bestuur
RUUD HOPSTER

Historische wandeling Rondje Overzeldert

Het enthousiasme voor deelname aan de jaarlijkse historische wandeling lijkt elk jaar toe te nemen ondanks de langere afstand. Binnen een week waren de beide geplande wandelingen vol. Een extra wandeling op zaterdag 5 oktober was ook al snel overtekend. In totaal liepen ruim zeventig leden mee.
Op zaterdag 28 september keerden we na een hoosbui op de Mgr. van de Weteringstraat snel terug naar de schuur op Nieuw Winsenburg van Anton en Truus Smink, waar met behulp van een plattegrond van 1832 een virtuele wandeling werd gehouden. Op zondag 29 september was het weer zo slecht dat we de virtuele wandeling geheel op Nieuw Winsenburg hebben gehouden.
Op 5 oktober hebben we dan toch de hele wandeling door Kuijerland en Kloosterland kunnen lopen langs nog bestaande boerderijen zoals Laurenburg, Breevoort en De Pol en langs verdwenen boerderijen zoals het oude goed Ter Borch en boerderij Patientie, waarvan de sporen nog in het landschap waren terug te vinden.

Na afloop koffie en thee op Nieuw Winsenburg, waar tevens het museum van Truus op zolder bekeken werd.
We danken Truus en Anton van harte voor de gastvrije ontvangst!

Virtuele wandeling in de schuur op Nieuw Winsenburg (foto Peter Kok).

Echte wandeling, hoek Slaagseweg-Krachtwijkerweg (foto Peter Kok).

5 mei 2020 – 75 jaar bevrijding

Het achterhalen van de geschiedenis kan men o.a. doen door te bladeren in foto-albums van de (groot)ouders. Die kans wordt u nu geboden. Voor een project i.v.m. 75 jaar bevrijding, zijn we op zoek naar foto’s welke gemaakt zijn tijdens de bevrijding rond 5 mei 1945. Heeft u zo’n foto gevonden, dan willen wij daar graag een scan van ontvangen of maken. U kunt contact opnemen met Peter Kok, te bereiken via e-mail phkok@planet.nl of telefonisch 033-4550875